Određen pritvor uposleniku Tužilaštva BiH

Vijesti 12. jan 202315:52 0 komentara
N1

Sud Bosne i Hercegovine je odredio mjeru pritvora osumnjičenom Mustafi Vrapcu, na prijedlog Tužilaštva BiH, a koji može trajati do 9.2.2023. ili do nove odluke Suda.

Osumnjičenom je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, ali i zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi isti boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke ili eventualne saučesnike, odnosno da bi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za ovaj krivični postupak.

Žalba protiv ovog rješenja ne zadržava njegovo izvršenje, saopćeno je iz Suda BiH.

Podsjetimo, riječ je o uposleniku Tužilaštva BiH.

“Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela – primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, a tereti se da je u proteklom razdoblju stupio u kontakt sa jednom osobom te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura kako bi, u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog. Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim agencijama, nastavlja provoditi sve potrebne dalje istražne radnje u svezi navedenog osumnjičenog”, kazali su ranije iz Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!