Održana komemoracija ubijenom Almiru Raščiću: “Nećemo se smiriti…”

Vijesti 27. jan 202315:20
Facebook

Goraždani su se danas oprostili od velikog prijatelja, u prepunoj sali goraždanksog Centra za kulturu gdje je održana komemoracija ubijenom Almiru Raščiću. U danu žalosti, u kojem muklu tišinu prekidaju samo uzdasi, Goražde se danas oprašta od sportiste, privrednika, prijatelja, dobrog sugrađanina.

O tome kakv je čovjek bio najbolje govore stotine prisutnih na komemorativnoj sjednici u CZK Goražde, koji su u dugim redovima čekali da članovima porodice izraze suosjećanje i upute riječi utjehe, prenosi GorazdePress.

Prisutnima su se obratili predstavnici Nogometnog saveza, općinski i kantonalni zvaničnici, komšije i prijatelji.

“Nikad tužniji januar i početak nove godine, u kojem smo izgubili već nekoliko naših sugrađana, čijim je odlaskom ostalo siromašnije za svu dobrotu, ljubav i plemenitost. Koliko si bio omiljen, koliko su te voljeli, najbolje govore komentari na društvenim mrežama i muk i nevjerica koji su zavladali gradom. Jedino ti možemo obećati, nećemo se smiriti dok ne pronađemo ubicu ili ubice, čiji nas je kukavički, mučki čin sve zgrozio”, rekao je premijer BPK, Edin Ćulov.

Raščićevi prijatelji, raja i komšije pozvali su nadležne organe da pronađu i procesuiraju počinitelja ovog napada.

Stotine ljudi je krenulo prema mezarju Kolijevke gdje se obavlja ukop preminulog.

Podsjećamo, bivši fudbaler Almir Raščić koji je 13. januara ove godine upucan ispred svoje zgrade u Goraždu, preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon deset dana, 23.01.2023.

Za njegovo ubistvo za sada još uvijek nisu identifikovani osumnjičeni.

Almir nikada neće biti zaboravljen, poručili su Goraždani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar