Oglasila se policija Brčko Distrikta o pretučenom novinaru Mirzi Derviševiću

Vijesti 25. aug 202314:14 0 komentara
N1

Policija Brčko distrikta BiH oglasila se o fizičkom napadu na novinara i urednika portala Times. ba Mirzu Derviševića iz Brčkog.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u kontinuitetu, planski i sistematično preduzimali potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

“Nakon utvrđivanja određenih činjenica, policijski službenici Policije prikupili su dokaze za dva lica koja se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, te su dana 23.8.2023. uhapsili lice S.S., rođeno 1982. godine u Brčkom gdje je i nastanjen i lice M.A., rođeno 1989. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, oba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘’Laka tjelesna povreda’’ iz člana 170. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a u vezi s članom 31. istog Zakona”, stoji u izvještaju MUP-a.

Brčko: Privedene dvije osobe, dovode se u vezu s napadom na novinara Derviševića

Uhapšeni su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

“Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva i u skladu sa naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, nastavljaju provođenje radnji dokazivanja, uključujući i potrebna vještačenja u cilju rasvjetljavanja svih ostalih okolnosti pod kojima je ovo krivično djelo izvršeno”, stoji u saopćenju.

Novinar Mirza Dervišević iz Brčkog u sačekuši napadnut i pretučen

Podsjećamo, prije nekoliko dana Dervišević široj javnosti poznat kao muzičar koji je izdao nekoliko albuma na našem i engleskom jeziku, je u sačekuši napadnut i pretučen. On već nekoliko godina živi u Dohi (Katar), a u Brčko je stigao na odmor kako bi posjetio svoju porodicu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!