Oglasili se iz Grada Sunca Trebinje o slučaju trovanja djece

Vijesti 12. jul 202322:42 0 komentara
Printscreen

Sumnja se da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru koji se dogodio zbog prekida u napajanju strujom kada su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije, saopštio je Turističko-rekreativni kompleks Grad Sunca Trebinje nakon što je osmoro djece poslije boravka u tom kompleksu smješteno u trebinjsku bolnicu zbog znakova trovanja.

“Dolaskom struje ponovo je uspostavljeno automatsko hlorisanje vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora”, navodi se u saopštenju i dodaje da su obaviještene sve nadležne institucije kako bi se utvrdio pravi uzrok tog događaja.

U saopštenju se naglašava da su djeca koja su imala reakciju uredno hospitalizovana i da se dobro osjećaju.

Iz Poslovnog sistema Svislajn-Takovo i njihovog ogranka Grad Sunca su dodali da su sva ostala jezera nesmetano i bezbjedno funkcionisala.

“Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti. Ljudski faktor nije zatajio”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da taj turističko-rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlaštenih organa, da dnevno kontroliše kvalitet vode i posjeduje sve neophodne analize od Instituta za javno zdravstvo koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

Podsjećamo, danas su iz trebinjske bolnice potvrdili da je osmoro djece u poslijepodnevnim časovima primljeno u ovu ustanovu zbog sumnji na trovanje, te da su svi stabilnog zdravstvenog stanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!