Oglasili se iz MUP-a KS o sinoćnjem incidentu na Ilidži

Vijesti 15. jan 202309:46 3 komentara
N1

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, oglasili su se jutros saopćenjm za javnost u vezi sa incidentima i napadom koji se dogodio na međunarodnom dječijem sportskom turniru na Ilidži. Kako su istaknuli, identifikovani, pronađeni i lišene slobode su četiri osobe osumnjičene za krivično djelo "Nasilničko ponašanje".

Riječ je o  E. B. (2003), nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. (1996) nastanjen na području općine Ilidža,
H. D. (1995) nastanjen na području općine Ilidža i E. H. (2000) nastanjen na području općine Vogošća.

Uhapšene osobe su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osobga lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu.

Kako smo uspjeli saznati od organizatora turnira, dječaci koji su pjevali “Ubij Srbina”, sankcionisani su

Podsjetimo, na Ilidži je sinoć napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povrijeđen nožem. Sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu u hotelu Hills. Svjedoci napada kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obilježjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare