Oglasili se iz privatne stomatološke ordinacije u kojoj je zahvat imala preminula 16-godišnjakinja

Vijesti 16. okt 202421:26 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Vijest o smrti 16-godišnje djevojke u Sarajevu koja je preminula uslijed komplikacija nakon stomatološkog zahvata potresla je cjelokupnu javnost. Iako još nisu utvrđeni tačni detalji smrti, iz privatne stomatološke ordinacije "Mekić dr. Haris" oglasili su se za N1 povodom ovog slučaja.

Podsjećanja radi, 16-godišnja Dž. D. u pratnji roditelja je otišla u privatnu ordinaciju uslijed iznimno teške zubobolje. Nakon intervencije je na KCUS-u liječena, međutim, ishod je bio fatalan.

Tuga i nevjerica nakon smrti tinejdžerke u Sarajevu: Oglasili se roditelji i škola koju je pohađala

Shodno navedenom, za N1 su se oglasili iz privatne stomatološke ordinacije u kojoj je preminula djevojka imala intervenciju. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Na društvenim mrežama i u drugim medijima, u raznim objavama i komentarima vezanim za smrt šesnaestogodišnje Dž. D., plasiraju se potpuno neprovjerene i neistinite informacije koje se pokušavaju povezati s našom ordinacijom.

Ovim putem izražavamo duboko žaljenje zbog tragičnog gubitka mlade pacijentice te koristimo priliku da njenim roditeljima i najbližima uputimo iskreno saučešće.

Istine radi, želimo pojasniti da je pacijentica 30. septembra 2024. godine posjetila našu ordinaciju zbog zubobolje, gdje joj je pružena neophodna stomatološka usluga. Prema našim saznanjima, pacijentica je naredni dan nastavila liječenje u drugim zdravstvenim ustanovama.

Navodi koji se pojavljuju u javnosti da je u našoj ordinaciji izvršena ekstrakcija (vađenje) zuba, apsolutno su netačni. Medicinski tretman koji je pružen bio je u potpunosti u skladu s važećim medicinskim procedurama u ovakvim slučajevima.

Ova situacija nas je duboko pogodila, te naglašavamo našu potpunu spremnost i opredijeljenost da sarađujemo s nadležnim organima, sve u cilju utvrđivanja istine u vezi ovog slučaja i naše stomatološke ordinacije. Očekujemo da će se slučaj ispitati u potpunosti, to jest cjelokupni tok liječenja i ukupni zdravstveni status pacijentice”, naveli su iz stomatološke ordinacije “Mekić dr. Haris”.

Odgovor struke na najčešći mit u stomatologiji: Treba li vaditi zub pod upalom?

Inače, Tužilaštvo KS je potvrdilo da provjerava ovaj slučaj, a oglasili su se i sa KCUS-a navodeći da su se zbog ovako tragične smrti 16-godišnje djevojke menadžment KCUS-a i Ministarstvo zdravstva KS zatražilo da se izvrši Unutrašnji stručni nadzor nad liječenjem preminule pacijentice kako bi se utvrdile sve činjenice i kompletan tok liječenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!