Oglasilo se Tužilaštvo Brčko distrikta o drugom napadu na novinara Mirzu Derviševića

Vijesti 15. jan 202413:59 0 komentara
N1

Tužilaštvo Brčko distrikta oglasilo se povodom slučaja novog napada na novinara Mirzu Derviševića , koji se 12. januara dogodio u ugostiteljskom objektu Kutak, u Ul. Miroslava Krleže u Brčkom.

“Brzom reakcijom organa gonjenja osumnjičeni B. R. (40) je uhapšen i priveden zbog sumnje da je prema oštećenom počinio krivična djela teške tjelesne povrede, u pokušaju, i ugrožavanja sigurnosti. Organi krivičnog gonjenja u distriktu Brčko hitno preduzimaju radnje dokazivanja njegove krivične odgovornosti i neodložnog procesuiranja. Ubrzo po prijavi ovog događaja, osumnjičeni za ovaj napad je uhapšen i zadržan u maksimalnom trajanju, najprije 24 sata od strane Policije, a zatim i dodatnih 24 sata od strane Tužilaštva. Za to vrijeme je, uprkos izostanku zakonskih razloga za daljnje zadržavanje putem mjere pritvora, izvršena potrebna kriminalističko-tehnička obrada, kao i druge radnje važne za daljnji tok istrage i efikasno procesuiranje osumnjičenog. Osumnjičeni B. R. je odmah ispitan, a uz daljnje intenzivno postupanje Tužilaštva i Policije u provođenju istrage, donošenje tužilačke odluke u ovom predmetu očekuje se u vrlo kratkom roku”, navode iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Podsjećaju da Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH intenzivno postupaju i na rješavanju slučaja napada na istog novinara, koji se 19. avgusta 2023. godine, takođe u večernjim satima, dogodio u ulici Marina Držića u Brčkom.

“U ovom slučaju, trojica osumnjičenih izloženi su kaznenom progonu zbog sumnje da su prema Derviševiću počinili krivično djelo lake tjelesne povrede. Brojne potrebne radnje dokazivanja u ovom predmetu, nužne za donošenje zakonite i pravilne i tužilačke odluke, provode se bez bilo kakvog odlaganja”, navode iz Tužilaštva BD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!