Oglasio se Bakir Izetbegović o smjeni supruge sa čela KCUS-a

Vijesti 28. nov 202309:41 4 komentara
N1/F.Z.

Na smjenu, sad već bivše generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, reagovao je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekavši da je bio u dilemi da li da se oglasi sa pozicije predsjednika SDA, jer je riječ o njegovoj supruzi. "I ne bih se oglasio kao suprug, jer se Sebija zna i sama dobro braniti", rekao je.

Rekao je kako se oglašava kao predsjednik Stranke koja se 33 godine suprotstavlja svakoj vrsti nasilja, nepravde, neistine i nemorala – i nastaviće da to radi.

“Linč koji je proveden nad prof. Izetbegović je sve to – nasilje i nepravda utemeljena na neistini, a omogućena rastućom krizom morala u bh. društvu u kojem se montažama i medijskim kampanjama zamjenjuju uloge dobrih i loših, poštenih i nepoštenih, obrazovanih i neobrazovanih…”, rekao je Izetbegović.

Sebija Izetbegović tvrdi da će tužiti UO KCUS, da li je njena smjena legalna? Pogledajte dokumentaciju…

Dodao je kako je upravo kriza morala, ziheraštvo i šutnja onih koji su morali dići glas, jer dobro znaju šta je istina a šta laž, omogućila  da se ova sramotna i protuzakonita stvar desi.

Kaže kako su svi koji su pratili rad Sebije Izetbegovićc i napade na nju koji traju skoro deceniju, svjedoci dviju istina.

Prve, da su jasno, bez ostatka, demantovane laži koje je plasirao Asim Kurjak tvrdeći da Sebija Izetbegović nije doktorirala i da joj on nije bio mentor, te da se nije obrazovala u Zagrebu. Javno su predočeni materijalni dokazi, video-snimci, indeks i ostala dokumentacija koje su te laži potpuno raskrinkale.

I druge, da je prof. Izetbegović dovela u red funkcionisanje KCUS-a, najznačajnije i najveće zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini. Vraćen je dug od preko 100 miliona KM za koji svi dobro znamo kako je i u čijim mandatima nastao, zaštićeni su pacijenti i značajno popravljen njihov status, stalna je efikasna borba protiv korupcije, zanovljen je stručni medicinski kadar, izgrađeni novi objekti, nabavljena nova oprema, povećane plaće ljekarima i medicinskom osoblju…”, rekao je.

Nakon smjene oglasila se Sebija Izetbegović: Bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti, tužiću ih!

Rekao je da je smijenjena od nametnute Vlada FBiH putem nezakonito imenovanog Upravnog odbora.

“A dok pravo i pravda ne stignu, ono što možemo i trebamo odmah uraditi jeste da – u skladu sa vlastititom savješću – zauzmemo stav i ne povlačimo se pred nasilnicima koji se montiranim procesima obračunavaju sa političkim neistomišljenicima. Ma ko oni bili. Jer, napad na vrijednog i dokazanog menadžera, na parlamentarnog zastupnika koji je u dva prethodna izborna ciklusa osvojio najveći broj glasova u svojoj izbornoj jedinici, na suprugu bivšeg člana Predsjedništva BiH, samo je uvod u napad i disciplinovanje svakoga za koga nasilnici procijene da im stoji na putu”, rekao je i dodao da se “SDA se pred lažovima i nasilnicima nikad nije povlačila. Niti će”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare