Oglasio se Dodik nakon što mu je Putin uručio orden Aleksandra Nevskog

Vijesti 21. feb 202416:19 0 komentara
Reuters

Predsjednik entiteta Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ukazao veliku čast uručivši mu Orden Aleksandra Nevskog.

Dodik je istakao da je ovaj orden dobio za veliki “doprinos razvijanju saradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva sa Republikom Srpskom”.

“Hvala predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu koji mi je danas ukazao veliku čast uručivši mi Orden Aleksandra Nevskog”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji se nalazi na listi sankcija SAD i Velike Britanije, susreo se sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, 21. februara u Republici Tatarstan, koja je u sastavu Ruske Federacije, javlja Radio-televizija Republike Srpske.

Radi se o četvrtom sastanku Dodika sa Putinom od početka ruske invazije na Ukrajinu, te ukupno njihovom desetom razgovoru od 2014. godine.

“Potvrđujemo dobro odnose koje RS ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućnost da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji. Pogotovo bez oklijevanja odibijamo da se pridružimo članstvu u NATO. Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga “, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Požalio se Dodik Putinu i na to da se “stalno radi na podrivanju RS koje vrši opozicija i alternativne grupe”. Također, požalio se i na sankcije koje su mu izrečene, ali se pohvalio “odličnim odnosima sa Vučićem i Orbanom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!