Oglasio se Kasumović: Pozivam Džindića i Andeliju da rade svoj posao

Vijesti 03. apr 202320:29 3 komentara
Fuad Kasumović
Fuad Kasumović (Foto: N1)

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović večeras se oglasio na Facebooku nakon nekoliko dana šutnje povodom štrajka rudara i uslova koje traže, te je pozvao ministra Džindića i generalnog direktora JP "EP BiH" Admira Andeliju da rade svoj posao.

“U vezi sa aktuelnim dešavanjima u RMU “Zenica”, pozivam federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i generalnog direktora JP “Elektroprivreda BiH” Admira Andeliju da rade svoj posao i osiguraju uslove za nesmetan rad zeničkih rudara i isplatu njihovih primanja”, napisao je Kasumović.

Poručio je da Grad Zenica izvršava svoje obaveze pravovremeno.

“Zahvaljujući domaćinskom odnosu i sistemskom rješavanju problema, Grad Zenica ima stabilan budžet i svoje obaveze pravovremeno izvršava, te očekujemo da resorno federalno ministarstvo i menadžment visokoprofitabilnog društva EPBiH izvršavaju svoje obaveze prema uposlenicima, među koje spadaju i zenički rudari ali institucijama i ustanovama kao što je i Grad Zenica”.

Zenički rudari i ministar Džindić nisu postigli dogovor, nastavlja se štrajk

Još je dodao da dugovanja EP BiH prema Zeničanima datiraju čak iz 2005. godine.

“Podsjećam da dugovanja Elektroprivrede BiH prema Zeničanima datiraju iz 2005. godine, te da nema opravdanja za nepoštovanje više sudskih presuda u korist Grada Zenica koji je uvijek imao razumijevanja. Tim prije jer smo često radili vaš posao, apelovali da se ovaj skoro dvije decenije stari problem riješi na zadovoljstvo svih strana, a posebno građana Zenice”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare