Oglasio se Sindikat Fabrike duhana Sarajevo o zatvaranju nekadašnjeg giganta

Vijesti 11. feb 202211:36 > 11:37 3 komentara
N1

Fabrika duhana Sarajevo prestaje sa radom 31. marta, kada se pokreće proces likvidacije. Fabrika ima tradiciju dugu 130 godina.

Nakon informacije da će radnici dobiti otkaz, kontaktirali smo Samostalni sindikat radnika FDS-a.

“Na sastanku Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika FDS, a nakon konsultacija sa radnicima, donesen je zaključak da u ovom momentu možemo samo potvrditi da nam je objavljena odluka Nadzornog odbora o likvidaciji FDS d.o.o. sa 31.3.2022. godine. Obzirom da je Udruženje Samostalni sindikat radnika FDS u fazi pregovora sa Upravom, ne možemo Vam pružiti više informacija do okončanja ovog procesa, koji očekujemo krajem naredne sedmice”, naveli su za N1 iz ovog Sindikata.

Prema informacijama koje smo ranije dobili iz preduzeća, rad ove fabrike, nekadašnjeg giganta, se jedan period svela samo na proizvodnju sarajevske Drine, a koja se, kako kažu, odnedavno proizvodi u Rovinju (Hrvatska). Trenutno je u fabrici zaposleno 150 radnika, a prema informacijama koje je jučer iznio Muhamed Avdagić, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji (PPDIVUT) Bosne i Hercegovine, oni će ostati bez posla.

Fabrika duhana Sarajevo se zatvara 31. marta?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare