Oglasio se Suljagić nakon prijetnji Fejzića: Očekujem da se ukloni sa pozicije predsjedavajućeg UO Memorijalnog centra

Vijesti 04. jun 202411:47 0 komentara
F.Z./N1

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić prijavio je da je dobio ozbiljne prijetnje od Hamdije Fejzića i njemu bliskih ljudi te je sve prijavio nadležnim organima.

Podsjetimo, kako smo ranije danas objavili Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine sačinila je dvije službene zabilješke o prijetnjama koje su u aprilu i krajem maja upućene štićenoj osobi Emiru Suljagiću, direktoru Memorijalnog centra Srebrenica.

O cijelom slučaju putem Twittera oglasio se i Emir Suljagić.

“Kao direktor Memorijalnog centra Srebrenica, smatram svojom dužnošću da obavijestim javnost o nedavnim događajima koji su narušili sigurnost i integritet naše institucije.

Nedavno sam primio ozbiljne prijetnje od strane predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica. Ove prijetnje sam odmah prijavio nadležnim agencijama, kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mjere i osigurala zaštita Memorijalnog centra, mog tima i moja. Takođe sam obavijestio Upravni odbor o ovom incidentu”, naveo je.

Potom je dodao:

“Jutros su o ovome objavljeni članci u nekoliko medija. Želim da naglasim da očekujem da predavajući Upravnog odbora, gospodin Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja. Niko od mene, niti od nas, ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i prijetnje normalizovane.

Memorijalni centar Srebrenica je nacionalna institucija prvog reda i ne može biti u rukama primitivaca. Naša misija je očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i radimo u skladu sa zakonima i pravilima koja nas vode”.

Na kraju je naveo kako da svi trebamo ostati posvećeni pravdi i istini.

“Očekujem od nadležnih institucija da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osigurala bezbjednost svih zaposlenih i zaštitila naša misija. U ovim teškim trenucima, važno je da svi ostanemo posvećeni pravdi i istini. Hvala vam na podršci i razumijevanju.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!