Ogrešević: Sramna i jadna pozicija je čekati reakciju visokog predstavnika

Vijesti 14. apr 202315:18 1 komentar
NES

Klubovi Narodnog evropskog saveza (NES) i Stranke za BiH (SBiH) jučer su uputili urgenciju rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kako bi od predsjednika Ustavne komisije zatražili zakazivanje sjednice te komisije radi izvršavanja zaključka Parlamenta FBiH usvojenog 6. aprila 2023. godine. Danas se o ovome potezu oglasio predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, rekavši kako su se osjetili odgovornim da pozovu i predstavnike SDA, ali i HDZ-a, SDP-a i ostale na razgovor o izlasku iz trenutne krize.

“Mi ne prejudiciramo rješenja, iako imamo svoje prijedloge”, započeo je Ogrešević, dodavši da je jučerašnji upućen sa dobrom namjerom.

Podsjetio je da je i visoki predstavnik Christian Schmidt pozvao entitetsko rukovodstvo na međusobni dogovor.

“Druga opcija koja nam se nudi je da čekamo reakciju visokog predstavnika što je sramna i jadna pozicija i mišljenja smo da građani od nas očekuju da barem pokušamo nešto uraditi. Naša namjera nije bacanje prašine u oči građanima, kako to kaže Konaković, već otvaranje očiju onima koji pričaju o reformiranom Dodiku i uspavljuju javnost pred njegovim opasnim djelovanjem”, naveo je Ogrešević.

Dodao je kako niko od zvaničnika nije za jednokratna rješenja, te da je, stoga, jedina opcija zajedničko traženje dugoročnih.

NES i SBiH su do sada imali jasne stavove da neće biti dio vlade koja je nametnuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare