Ogrešević: U toku je koordinirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću na štetu BiH, pokrovitelji su Hrvatska i Srbija

Vijesti 23. jan 202412:28 0 komentara
N1/ F.Z.

"Nema više sumnje da je u toku dugo pripremana, koordinirana i tempirana akcija ispunjavanja želja Dodiku i Čoviću, a na štetu Bosne i Hercegovine i svih Bosanaca i Hercegovaca, a posebno Bošnjaka." izjavio je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

“Prvo je održan famozni sastanak Dodika, Čovića i lidera Trojke u Bakincima, gdje je, kako se moglo čuti, konačno ispunjena želja Dodiku da preuzme Ustavni sud, a Čoviću Predsjedništvo BiH. Ekspresno je uslijedio „napad“ na Federalni parlament, gdje Trojka i HDZ ne biraju sredstva da Čoviću ispune i drugu veliku želju i imenuju Marina Vukoju u Ustavni sud BiH.” saopštio je.

Ogrešević je komentarisao i poteze premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

“Da u tome imaju podršku Srbije i Hrvatske, svojski se potrudio da pokaže Andrej Plenković, koji je, odbijajući danas da se sretne sa Željkom Komšićem, legalno izabranim članom Predsjedništva BiH, jasno poslao poruku i nama i prisutnim evropskim zvaničnica da on ne priznaje Predsjedništvo BiH i našu državu, usput nam potvrđujući ono što odavno znamo, a to je da na Bosnu i Hercegovinu gleda kao na istočnu koloniju. Odbijajući da se sastane s članom Predsjedništva BiH, a organizirajući susret s reisu-l-ulemom očito je želio poručiti i da su Bošnjaci za njega i politički vrh Hrvatske samo još jedna u nizu vjerskih skupina. Pred nama je očito vrelo proljeće, kada bi sve maske mogle pasti!” kazao je predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!