OHR poslao upitnik poslanicima NSRS, oštre reakcije poslanika

Vijesti 18. feb 202213:13 > 15:31 4 komentara
OHR (N1)

Stupanje na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS iz koga treba da bude formirana agencija za lijekove RS moglo bi dovesti do nedostataka ili ograničenih izbora farmaceutskih i medicinskih sredstava ili nedostatak lijekova i opreme za spašavanje života u RS. Jeste li razmišljali kako se nositi s ovim izazovom?", piše u upitniku koji je OHR poslao poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Upitnik sa pet pitanja dobili su svi poslanici, a već stižu i prve reakcije tamošnjih političkih partija.

OHR
Pitanja koja smo dobili spadaju u domen politikanstva i jednog pristrasnog i laičkog pristupa problemima. Pitanja smo dobili od kancelarije nekoga ko nije izabran u skladu sa Ustavom i Zakonom zemlje u kojoj trenutno boravi. Možda je bolje pitanje za kancelariju kako se krši Ustav, zakon i odluke SB od pojedinih stranih ambasada. Ili pitanje kršenja Ustava od strane Komšića koji čestita tzv. dan nezavisnosti tzv Kosovu. Ili pitanja u vezi sa ratnim pokličima u Budžimu, a možda i pitanja Agenciji za lijekove BiH, o aferi “Srebrena Malina”.
Na pitanja o radu i djelovanju Agencije za lijekove RS poslanici će odgovore davati građanima Republike Srpske koji su ih i birali. Zakon će biti primjenjiv i efikasniji od onog na nivou BiH i o tome brigu vodi struka, a ne politika.” kazao je za N1 Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS.
Jelena Trivić narodna poslanica u NSRS iz redova PDP-a komentarisala je upitnik:
Nisam sigurna da sam shvatila zašto OHR šalje pisma poslanicima. Pismo je stiglo u Klub PDP-a, ali ga ja nisam čitala. Ono što sam imala reći, rekla sam na posebnoj sjednici kada je Zakon usvajan po hitnom postupku i govorim konstantno u sredstvima javnog informisanja. Ovaj zakon je donesen kao rezultat težnje vlasti da prikrije temu korišćenja industrijskog kiseonika u zdravstvenim ustanovama. U kancelariji OHR vrlo dobro znaju šta je ko rekao na sjednici, pa mi ovo pismo djeluje nepotrebno. Kao što je rekao i kolega Vukanović iz kluba SDS, račune polažemo narodu. Ne vidim smisao odgovaranja na upitnik.” Jelena Trivić,

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare