OJT Bijeljina: Umjesto odgovora i motiva za ubistvo inspektora, novinare mole da ništa ne pitaju

Vijesti 03. okt 202315:37 0 komentara
Info Bijeljina

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini okaraktetirisalo je stradanje policijskog inspektora Nenada Markovića kao teško ubistvo, ne navodeći motive zašto je osumnjičeni, sin poslanika u NSRS, Nikola Kokanović pucao u policijskog službenika.

Ne odgovaraju ni da li je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola, droge ili narkotika, da li su se žrtva i osumnjičeni poznavali, te kakva je i postoji li veza sa suspendovanim ranjenim policajcom Daliborom Bošnjakovićem.

Glavni okružni javni tužilac Brčko distrikta imenovao je istražni tim koji čine tužiteljke Sabina Huseinagić i Jasmina Mrakanović.

Ubistvo ispred noćnog kluba Jill tako je i dalje obavijeno velom tajne, a tužiteljka “moli novinare da nemaju nekih pitanja, jer istraga nije još okončana”.

“Postupajući inspektor je u to vrijeme bio na dužnosti, u vrijeme kada je došao u ugostiteljski objekat obavljao je svoje redovne poslove i zadatke, dakle vratio se sa uviđaja, ima sve evidentirano u knjiži dežurstva kod dežurnog tužioca, moje kolegice Jasmine, koja sjedi ovdje”, kazala je Huseinagić.

Tužilaštvo je sa PU Bijeljina i UKP RS preduzimalo sve hitne mjere i radnje na pronalasku izvršioca i saizvršilaca, saopštila je tužiteljka Mrakanović.

Izvršeni su pretresi na tri lokacije u Bijeljini, te dva putnička motorna vozila. Pretreseni su i stanovi na još dvije loakcije u Brčko distriktu, što će, navode, poslužiti kao dokazi.

U međuvremenu je navode, izvršena obdukcija stradalog policijskog službenika, a tužilaštvo u “kontinuitetu saslušava sve svjedoke”.

“Tokom dana će biti donešan odluka za daljnje zadržavanje lica, a najvjerovanije je da će biti uložena mjera zadržavanja”.

Naglašavaju da se poštuje presumpcija nevinosti. Apeluju na novinare da pravilno izvještavaju o slučaju.

“Nikakav rekonstrukcija događaja se nije izvodila, to bi u ovom slučaju bilo preuranjena radnja”, rekla je tužiteljka Sabina Mrakanović.

“Uspjeli smo da dođeno u posjed do predmeta za koji sumnjamo da je korišteno za izvršenje krivičnog djela”, navodi neodređeno.

Na pitanje je li dakle nađen pištolj, ne odgovara direktno: “Ne mogu precizirati šta je sve pronađeno u cilju zaštite istrage. Oni su trenutno osnovano sumnjivi da su počinili krivično djelo, dok god ne bude konkretna tužilačka odluka, ne mogu govoriti detaljnije…”

Pitanja da li se osumnjičeni brani ćutanjem, da li je inspektor radio kao obezbjeđenje noćnog kluba, ako je inspektor bio na dužnosti da li je osumnjičeni za ubistvo bio na mjerama opservacije, ostala su bez odgovora.

OJT Bijeljina saopštilo je da je Nikola Kokanović osumnjičen za teško ubisto iz stava 5. Za pomaganje u teškom ubistvu osumnjičeni su D.S., B.S. i D.Š. Svi su uhapšeni i sprovedeni na dalju kriminalističku obradu.

Osumnjičeni je od ranije bio poznat policiji, ali i sudskim organima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!