Tužilaštvo iz Doboja oglasilo se o smrti povratnika Marka Mišića

Vijesti 15. nov 202315:29 0 komentara
Detektor.ba

Okružno javno tužilaštvo u Doboju oglasilo se nakon smrti Marka Mišića iz Dervente koga je u oktobru na njegovom imanju pretuklo nekoliko lica koja su krala šumu, a uslijed kojih povreda je preminuo juče.

Iz OJT Doboj su odgovorili na naš upit i potvrdili da se u ovom slučaju vodi istraga prov Ć.M. (2001) iz Doboja i maloljetnog lica (2007) iz Modriče, zbog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju počinjeno 12.10.2023. na štetu Marka Mišića iz Dervente.

“Osumnjičenima je na prijedlog tužilaštva određen jednomjesečni pritvor, te je isti produžen za još dva mjeseca osumnjičenom Ć.M. U odnosu na maloljetnog osumnjičenog odbijen je prijedlog tužilaštva za produženje pritvora i istom je rješenjem nadležnog suda u Modriči pritvor ukinut dana 10.11.2023.godine i izrečene su mjere zabrane”, navode u tužilaštvu.

Na rješenje o ukidanju pritvora maloljetnom osumnjičenom ovo tužilaštvo je uložilo žalbu nadležnom Okružnom sudu u Doboju.

“S obzirom da je ovo tužilaštvo obavješteno o činjenici smrti oštećenog M.M. dana 14.11.2023.godine, a koji se od zadobijenih povreda liječio u Opštoj bolnici u Slavonskom Brodu, upućena je zamolnica za pružanje međunarodne pravne pomoći nadležnom organu Republike Hrvatske – Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za izdavanje naredbe za pregled i obdukciju tijela oštećenog M.M. radi utvrđivanja neposrednog uzroka smrti”, zaključuju u OJT Doboj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!