Okerić: Tvrdnje Miletića su zabrinjavajuće, treba ih prijaviti nadležnim institucijama

Vijesti 25. apr 202411:25 1 komentar
F.Z./N1

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i član predsjedništva Naroda i pravde Elvedin Okerić je u političkim minutama jutarnjeg programa Federalne televizije prokomentirao navode državnog parlamentarca Zlatka Miletića koji je, prilikom gostovanja u emisiji Pressing na N1, izjavio da najmanje 25 sarajevskih policajaca drži ugostiteljske objekte u kojima se "rasparčava droga".

Okerić je rekako da prvi put čuje za takve informacije i da one nikad nisu došle do vlasti u Kantonu Sarajevo.

“One su zaista zabrinjavajuće ako su istinite. Kolega Miletić je bivši policijski službenik i on zna da bi takva saznanja trebao prijaviti nadležnim institucijama i ukoliko su one zaista istinite, mislim da će već postupiti savjesno i prijaviti nadležnim institucijama. Takva i slična saznanja da policijski službenici drže objekte u kojima se rasparčava droga je zaista neprihvatljivo, čak štaviše potrebna je promptna reakcija”, poručio je.

Ponovio je još jednom da nema saznanja u vezi ovih informacija i da bi Miletić te informacije trebao prijaviti nadležnim institucijama.

Podsjetimo, nekadašnji prvi čovjek FUP-a, a sada državni delegat, Zlatko Miletić, iznio je sinoć šokantne informacije u programu N1 televizije ukazavši na sve ono što se odvija iza kulisa političke scene u KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare