Okolić o pokretanju postupka protiv njega: Dogovorom riješiti sporna pitanja

Vijesti 11. jan 202214:58 > 15:52 14 komentara
Mirko Okolić (ATV)

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić istakao je da je u BiH među neriješenima i pitanje praznika, te da je i najavljeno pokretanje postupka protiv pripadnika Oružanih snaga i Ministarstva odbrane dokaz da je u BiH potrebno sjesti i dogovoriti se.

“Ukoliko se ne bude dogovaralo kako dalje ova BiH da ide, ovakvih pojava će biti i sa jedne i sa druge strane i sve dublje će ići ova agonija u BiH”, rekao je Srni Okolić.

Komentarišući činjenicu da zvaničnici Republike Srpske ne reaguju kada zvaničnici Oružanih snaga i resornog ministarstva prisustvuju obilježavanju datuma koji su bitni za Armiju BiH i obilježavanju Dana državnosti i Nezavisnosti BiH mada u BiH nije zvanično donesen zakon o praznicima, Okolić je rekao da je stav Republike Srpske da ne spori pripadnicima bošnjačkog naroda obilježavanje datuma koji su za njih bitni i za koje smatraju da treba da ih obilježavaju.

“S druge strane, smatramo i tražimo da ne spore ono što mi obilježavamo i slavimo i od toga ne treba da prave problem na sve moguće načine”, napomenuo je Okolić.

Okolić je konstatovao da su ta sporenja sada bitnija od nekih drugih ekonomskih problema u BiH.

“Sada je bitnije to gdje je ko prisustvovao od svih ekonomskih problema koji su zadesili BiH”, rekao je Okolić.

On je dodao da se u BiH energija troši na sporedne stvari kako bi se zataškale one od kojih se živi.

“Ovo je još jedan dokaz da je jedino moguće napraviti BiH uspješnijom ukoliko se postigne dogovor oko spornih pitanja. BiH se sporna pitanja jedino mogu riješiti kompromisom i u BiH ne može biti pobijeđenih, ni pobjednika”, zaključio je Okolić.

Podžić traži sankcije protiv pripadnika OSBiH zbog prisustva proslavi u RS

Protiv pripadnika Oružanih snaga BiH, koji su učestvovali na obilježavanju Dana Republike Srpske, biće pokrenuti postupci.

Ministarstvo odbrane BiH je u skladu s nadležnostima definisanim Zakonom o odbrani BiH, kako su naveli iz ovog ministarstva, pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa prisustvom pripadnika Ministarstva i Oružanih snaga BiH na obilježavanju 9. januara.

U Banjaluci su na obilježavanju Dana Republike Srpske prisustvovali zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Gojko Knežević, komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH general major Radovan Ilić, kao i tri brigadira, dva generala i komandira Šeste brigade u Banjaluci, te Milorad Krajšumović, komandant 3. Pješadijskog puka Republike Srpske i brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta Komande podrške Oružanih snaga BiH za operacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare