Okolić sa Tarquintom, Khanom i Fakom razgovarao o vojnoj saradnji BiH i SAD-a

Vijesti 03. mar 202216:00 0 komentara
Ministarstvo odbrane BiH

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je u posjetu, 3. marta 2022. godine, savjetnika za vojno-politička pitanja pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država Salmana Khana zajedno sa vojnim atašeom Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadirom Michaelom Tarquintom i savjetnikom za vojno-politička pitanja pri Ambasadi SAD-a Amelom Fakom, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Teme razgovora, između ostalih, ticale su se budžeta, bilateralno-odbrambene saradnje dvije zemlje kao i reformske aktivnosti MO i OS BiH.

Zamjenik Okolić je naveo kako postoji problem u budžetu zbog poskupljenja energenata na tržištu, ali da isti ne smije biti alibi za nedovršavanje tekućih obaveza i zadataka MO BiH.

Savjetnik za vojno-politička pitanja Salman Khan je naglasio da je odbrambena reforma jedna od najuspješnijih reformi u Bosni i Hercegovini, te da SAD cijeni partnerstvo i svu zajedničku saradnju, dodavši kako će SAD nastaviti da pomažu svim raspoloživim sredstvima odbrambenu saradnju sa MO BiH.

Na kraju sastanka sagovornici su zaključili da su transparentni sastanci i razgovori jedini način koji vodi ka napretku BiH, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!