Okončana potraga za nestalim Hamzom Muminovićem, pronađen živ i zdrav

Vijesti 09. apr 202409:31 2 komentara
Facebook

Okončana je potraga za nestalim Hamzom Muminovićem, objavila je Gorska služba spašavanja Novi grad Sarajevo.

“Hvala Allahu na svemu, naš Hamza je pronađen živ i zdrav u Kiseljaku. Preuzeo ga je amidža Amel i ostala ekipa. Veliko hvala Gorskoj Službi Spašavanja Novi Grad Sarajevo, momci su odradili fenomenalan posao i bili s nama u kontaktu 24 sata. Hvala i policiji Sarajeva, hvala vam raja svima što ste dijelili objave, što ste bili tu uz nas, što ste pomogli u potrazi, da ste živi zdravi. Što je najbitnije Hamza je živ i zdrav a ostalo će se sve riješiti još jednom hvala svima od srca u ime našeg portala Konjević Polje u ime roditelja”, objavljeno je na Facebook stranici MZ Konjević Polje.

Iz GSS-a su više informacija najavili uskoro.

Inače, student prve godine Mašinskog fakulteta Hamza Muminović nestao je u Sarajevu. Posljednji put je viđen u subotu poslije podne kada je iz Sarajeva trebao autobusom krenuti u Konjević Polje. Nakon što nije stigao kući, a porodica izgubila kontakt s njim slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo.

Dvadesetogodišnji Hamza Muminović, student prve godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu posljednji put je viđen u subotu kada je trebao krenuti porodici u Konjević Polje. U autobus za Beograd, kojim je trebao putovati, u Sarajevu je ušlo 5 putnika, a među njima nije bio Hamza. Nakon što nije došao kući, a na telefonske pozive i poruke nije odgovarao, otac je Policijskoj upravi Novi grad Sarajevo prijavio nestanak. Obradu informacija i terenske provjere vrše pripadnici GSS-a Novi Grad Sarajevo, Civilne zaštite Novi Grad i Policijske uprave.

“Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti nestanka ovog mladića, koje podrazumijevaju razgovor sa svim osobama koje su bile u kontaktu sa Hamzom neposredno prije njegovog nestanka kako u studentskom domu u Nedžarićima tako i van njega. Također policijski službenici tokom današnjeg dana su vršili terenske provjere na lokacijama za koje su ocijenili da bi bilo korisno biti na tim lokacijama”, saopštila nam je portparolka MUP-a KS, Mersiha Novalić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare