Olujno nevrijeme pogodilo Srbac: “Pijavica” čupala krovove i drveća, mještani bez struje (FOTO)

Vijesti 12. jun 202412:43 0 komentara
Radio Srbac

Olujno nevrijeme pogodilo je rano jutros Srbac. Zabilježene su materijalne štete, a stanovništvo je ostalo bez električne energije. Oštećeni su krovovi kuća i osnovne škole "Dositej Obradović", a poplavljene su i unutrašnje prostorije.

Radio Srbac
Radio Srbac

Načelnik Opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je za N1 da se dogodila i tzv. pijavica koja je napravila velike štete na javnim i privatnim objektima.

“Mi smo poduzeli sve moguće radnje, angažovali smo sva nadležna preduzeća, prije svega TO vatrogasne jedinice, radnike komunalnih preduzeća i dr. Ono što se redovno događa kada su u pitanju ovakve situaicje jeste problem snadiejvanjem električne enegije- Velike štete su nastale i na visoko i niskonaponskoj mreži. Ekipe rade intenzivno na rješavanju problema. Brzo se očekuje u jednom dijelu puštanje električne energije, a nadamo se tokom ostatka dana i u ostalim dijelovima”, rekao je Dragosavljević.

Radio Srbac

Još se prikupljaju podaci o štetama na području cijele opštine.

Radio Srbac

Prema podacima iz RЈ Elektrodistribucija Srbac sve raspoložive ekipe električara su na terenu, a u ispomoć im dolaze i kolege iz Prnjavora, kao i manja ekipa iz Laktaša.

“Svi smo na terenu i još uvijek nemamo uvida u stanje na dalekovodu za Sitneše, Srđeviće i Lepenicu, a na dosta mjesta u Razboju, Kladarima i Glamočanima su prelomljena stabla oštetila dalekovod koji napaja ljevčanski dio opštine”, izjavila je za Radio Srbac rukovodilac Elektrodistribucije Olivera Radović.

Radio Srbac

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!