Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” pružila podršku kolegama u Ukrajini

Vijesti 02. mar 202212:45 > 13:26 0 komentara
N1

Uposlenici Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" izašli su danas ispred ove bolnice kako bi na trenutak dali podršku ljekarima i medicinskom osoblju u Ukrajini.

U rukama su držali žuto-plave balone kao znak podrške za ljekare, ali kako su rekli, i cijeli narod u Ukrajini.

“Na sceni je remake horor filma sa istim scenarijem. Glumci su neki stari, neki novi, a drugi su producenti. Radnja se zasniva na iskrivljenoj historiji, na negiranju države, naroda, svrstavanja u neke vjerske skupine itd”, rekao je prim. dr. Nermin Mahmutović, načelnik hirurškog odjela Opće bolnice.

Građani Sarajeva su previše lijeni, dodao je, te upitao zašto je problem izaći na ulicu 2-3 minute i dati podršku Ukrajini.

Behka Durak, predsjednik Sindikata ljekara Opće bolnice, navela je da ovo sve što se dešava sada vraća nas u sve te ratne godine.

“Danas ovo nije politički skup, nego skup slobodnih građana i podrška slobodnim građanima svugdje u svijetu. Ovo zlo zvano rat se dešavalo i prije Ukrajine, tako da naša volja je danas bila da pokažemo da u jednoj maloj zemlji koja je prošla agresiju poštuje ljudi koji znaju i cijene osnovno ljudsko pravo, a to je pravo na slobodu. Iskreno se nadam da će u Ukrajini ovo puno manje trajati. Dajemo podršku našim kolegama. Stravično je bilo gledati slike bombardovanja onkološke klinike”, naveo je.

Elma Vukotić, šefica anestezije je navela da su tu da pokažu suosjećanje sa narodom Ukrajine i svim medicinskim radnicima.

“Mi to najbolje znamo i imamo najdužu opsadu grada u historiji ratova. Naš skromni doprinos je izaći ovdje. Osim moralne podrške možemo ih podržati humanitarno ili medicinski. Oštro osuđujemo invaziju na jednu suverenu demokratsku zemlju”, kazala je.

N1

Sve vijesti o ratu u Ukrajini pratite UŽIVO na našem BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!