Općina Hadžići obećala pomoć porodici mladića koji je stradao u stravičnoj tragediji u Binježevu

Vijesti 16. jan 202416:34 0 komentara
Općina Hadžići

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović obišli su poprište sinoćnje eksplozije u sarajevskom naselju Binježevo. Razgovarali su sa glavnim inspektorom koji vodi istragu ovog nesretnog slučaja. Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina.

Ejubović je obavio i telefonski razgovor sa majkom nastradalog mladića Aidom Delija.

“Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, je sada najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Općini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći. Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovat ćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je to moguće, podijelimo bol”, kazao je Ejubović.

Podsjetimo, sinoć je oko 23:20 sati u Binježevu je došlo je do eksplozije prilikom čega je jedna osoba nastradala. Život je izgubio mladić rođen 1996. godine.

U eksploziji su povrijeđene i dvije osobe, jedna je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život (muškarac 1967. godište), dok su drugoj konstantovane lakše tjelesne povrede (žena 1966. godište).

(VIDEO) N1 na mjestu tragedije u Binježevu: “Porodica se žalila da plin negdje curi, niko nije poduzeo ništa…”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!