Oproštaj od porodice Krstić, građani traže pravdu: “Danas nedostaje jedan anđeo”

Vijesti 27. sep 202211:00 0 komentara
Facebook

Na groblju "Ortiješ"u Mostaru danas će biti ukopana tri člana porodice Krstić - Boris (1987), Marijana (1988) i Roberto (2013) - koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći ove subote. Građani se opraštaju od njih, a pokrenuta je i grupa "Pravda za porodicu Krstić" u kojoj građani traže da se krivci za ovu tragediju privedu pravdi.

“Poštovani sugrađani i građani cijele BiH. Ovim putem vas molim da se pridružite grupi kako bi konačno pravda pobijedila. Ne dozvolimo das e slučaj ubijene porodice zamijeni novcem. Tražimo kaznu za ubice, a i njegovog oca koji se već uveliko bacio na posao da zaštiti sina novcem. Molim vas neka porodica Krstić bude dio nas. Ubijeni su zbog bahatih, razjarenih i pijanih vozača koji su se utrkivali čiji je auto brži. Vrijeme je da konačno zakon počne da funkcioniše za narod, a ne za pojedince”, navodi se u grupi Pravda za porodicu Krstić.

U učionici IV-1 razreda OŠ “Marina Držića Buna”, jedna klupa je ostala prazna. Na njoj su samo svijeća i posljednja fotografija malenog Roberta sa biciklijade u kojoj je učestvovao prije nesreće. I velika tuga. Ekipa N1 jučer je posjetila ovu školu iz koje su poručili: “Skrhani smo”.

Jučer je obavljena obdukcija tijela stradalih, a trogodišnja Robertova sestra se još nalazi u SBK Mostar. Prema posljednjim informacijama ona je stabilno.

Pretužni oproštaj učenika 4. razreda od Roberta: Nebo plače za tobom, anđele

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!