Optužnica protiv inspektorice Uprave za inspekcijske poslove KS zbog korupcije

Vijesti 14. jul 202310:51 0 komentara
F.Z. / N1

Tužilaštvo KS podiglo je, a Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Ajle Čeljo, inspektorice rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Tereti se da je od 27. januara 2022. do 10. januara 2023. godine, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, zahtjevala i uzela novac od vlasnika jedne privatne medicinsko-biohemijske laboratorije u Sarajevu, kako mu ne bi izdala prekršajni nalog sa novčanom kaznom. Naime, nakon što je vlasnik laboratorije prijavio da mu inspektorica traži novac, Tužilaštvo KS je provelo posebne istražne radnje te je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primanja označenih novčanica u iznosu od 1.000 KM koje je optužena tražila, lišena slobode.

Postupajući tužilac je za glavni pretres predložio sudu saslušanje šest svjedoka, vještaka za operativno-tehnički nadzor i infomatičku podršku te izvođenje više od 60 materijalnih dokaza.

Također, postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu da se optuženoj nakon pravosnažnosti presude na pet godina zabrani rad u svim inspekcijskim upravama i agencijama za provođenje zakona u Federaciji BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!