Osmanović: Dodik provodi politiku SDS-a iz perioda 1991-1995

Vijesti 23. apr 202313:57 1 komentar
N1

Pravosudne institucije trebale bi da odgovore na retoriku predsjednika Republike Srpske, smatra jedan od čelnih ljudi SDA Adil Osmanović.

Osmanović u razgovoru za N1 poručuje; “To je direktno ponovni pokušaj sprovođenja politike SDS iz perioda 1992-1995 godina. Njegova izjava da treba postaviti granicu i neke policijske snage na granicu između FBiH i entiteta RS podsjećaju nas na izjave nekadašnjeg premijera RS Gojka Kličkovića koji je tražio da se uspostave granične posljedice.”

Osmanović kaže da ovakva retorika ne može da donese niti jednom od entiteta, niti jednom od konstitutivnih naroda i građanima BiH.

“Ta retorika odavno je trebala biti odavno zaustavljena od pravosudnih institucija, ali i međunarodne zajednice”, rekao je Osmanović.

Predsjednik Republike Srpske poručio je nakon sastanka političkih paritija da postoji da u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova formira posebna služba koja će se baviti pitanjem granice između dva entiteta i nadzora nad tom granicom. Dok je danas na obilježavanju danas sjećanja na 700 000 žrtava ustaškog zločina-genocida u Jasenovcu poslao o ujedinjenju Srbije i Republike Srpske.

Dodik prijeti “ujedinjenjem RS i Srbije”: Mi smo jedan narod, bićemo i država

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare