Osumnjičeni radnik se vratio na posao u Dom za djecu, prijava za zlostavljanje

Vijesti 31. jan 202218:27 0 komentara
Dom Rada Vranješević (RTRS)

Policiji je prijavljen još jedan slučaj mogućeg seksualnog napastvovanja 17-godišnje maloljetnice od radnika banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja" Rada Vranješević", potvrdio je za RTRS direktor doma Vladimir Kajkut.

U toku je, kaže, disciplinski postupak.

Prije dva dana pokrenuta je istraga protiv portira zaposlenog u domu, osumnjičenog da je seksualno zlostavljao drugu maloljetnicu. Direktor Doma kaže da su preduzete sve mjere propisane zakonom.

Maloljetnica koja je izmještena iz Doma, do sada je dva puta prijavljivala uznemiravanje, ali je nadležno tužilaštvo, zbog nedostatka dokaza, obustavljalo istragu.

Nakon prijave policiji, prije mjesec dana, osumnjičenog radnika suspendovali su na određeno vrijeme, potom mu oduzeli 20 posto plate za tri mjeseca i vratili ga na posao u Dom, potvrđuje direktor.

Čekajući da Okružno tužilaštvo u Banjaluci počne da postupa u tom predmetu, kaže Kajkut, djevojčica se od kraja decembra do hapšenja osumnjičenog prije dva dana, istovremeno s njim nalazila u Domu, javlja RTRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!