Osumnjičeni za tešku saobraćajnu nesreću u Sarajevu predat u Tužilaštvo KS

Vijesti 27. maj 202318:46 4 komentara
F.Z. / N1

Armin Berberović koji je osumnjičen da je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak u 23:30 sati u ulici Maršala Tita, a vozač Berberović (1996. godište) je u krvi imao alkohola. Kako je u izjavi za medije kazala Mersiha Novalić, glasnogovrnica MUP-a KS vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita. Od zadobijenih povreda, 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti obavljena obdukcija”, kazala je Novalić ranije za medije.

F. Z. / N1

Kako je N1 ranije nezvanično saznao, Berberović je ranije već nekoliko puta kažnjavan za vožnju bez posjedovanja vozačke dozvole.

U nesreći je stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (1998. godište), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povrijeđene su još dvije djevojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila povrede opasne po život. Dok je djevojka inicijala E.S., za sada, sa stabilnim parametrima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare