Otkriveno za šta se sumnjiči Nijaz Salamović

Vijesti 14. okt 202410:51 0 komentara
TVSA (Nijaz Salamović)

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo danas su se oglasili povodom akcije MUP-a Kantona Sarajevo u kojoj su privedene osobe koje se sumnjiče za nezakonitosti u KJKP "Rad". Među privedenima je direktor Nijaz Salamović (NiP) i bivša direktorica ovog preduzeća Vera Arnautović kao i sadašnji i bivši članovi Nadzornog odbora među kojima je Lejla Dragnić kadar Naše stranke i izvršni direktor Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine Reuf Sulejmanović.

“Osam osoba koje su privedene po nalogu Tužilaštva KS sumnjiče se da su u protekle tri godine nezakonito imenovali Nijaza Salamovića prvo za izvršnog direktora, a potom i za direktora preduzeća iako nije ispunjavao uslove za ove pozicije. Imenovan je uprkos tome što ih je Ured za borbu protiv korupcije upozoravao na nepravilnosti prilikom imenovanja”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Nezakonitosti u KJKP “Rad”: Priveden i izvršni direktor Željeznica FBiH Reuf Sulejmanović i kadar NS Lejla Dragnić

Zatim su dodali:

“Tako su Salamoviću koji se sumnjiči da je u cijelom postupku fingirao i radni staž i radno iskustvo iskustvo na rukovodećim poslovima, omogućili nezakonitu korist u iznosu od oko 120.000 KKM, koju je ostvario obavljajući funkcije koje nije mogao niti smio obavljati”, poručili su.

Imenovanje Nijaza Salamovića za direktora KJKP “Rad” predmet istrage, sumnja se na političku korupciju

Inače, privođenju je prethodila istraga Tužilaštva KS u saradnji s Upravom policije MUP-a KS i Uredom za borbu protiv korupcije KS.

Nezakonitosti u KJKP “Rad”: Priveden i izvršni direktor Željeznica FBiH Reuf Sulejmanović i kadar NS Lejla Dragnić

Podsjećamo, iz Tužilaštva KS su danas ranije potvrdili da su u osmom mjesecu ove godine izvršeni pretresi u ovom preduzeću prilikom kojih je izuzeta dokumentacija i dokazi o počinjenim koruptivnim krivičnim djelima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!