Otmičar turskih državljana od ranije poznat policiji, za drugim se traga (VIDEO)

Vijesti 18. feb 202217:50 0 komentara
N1

U prostorijama MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u toku je ispitivanje S. Dž. (1985) koji se sumnjiči da je protuzakonito zarobio četvoricu turskih državljana, tokom turističkog obilaska Sarajeva. Prema navodima žrtava, on ih je držao zarobljenima u kući u mjestu Kovanići kod Zenice.

Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK, kazala je kako je S.Dž. “od ranije poznat policiji” i da je “bio predmet ranijih postupanja policijskij službenika”. Turski državljani tvrde da su ih dva muškarca otela prijeteći im vatrenim oružjem i upotrebom fizičke sile, te ih prebacili na nepoznatu lokaciju (Kovanići) gdje su bili zarobljeni do jučer.

“S ciljem prikupljanja svih drugih informacija i dokaza, obavljaju s razgovori s oštećenim stranim državljaninima i drugim osobama, kao i onima koji se mogu dovesti s izvršenjem ovog krivično djela. Identifikovan je i drugi osumnjičeni. Tačno znamo koga tražimo. Biće procesuirane i druge osobe za koje se utvrdi da se na bilo koji način mogu dovesti sa izvršenjem tog krivičnog djela”, kazala je Ahmić.

U izvještaju MUP-a ZDK, navodi se da su oštećeni sljedeći: A.B., rođen 1994. godine, K.S., rođen 2001. godine, M.E., rođen 1998. godine i O.H., rođen 1993. godine. U Bosnu i Hercegovinu su stigli iz Crne Gore vozilom.

Detalji će biti poznati nakon saslušanja, a S.Dž će biti predat Tužilaštvu ZDK.

Pogledajte lokaciju na kojoj su turski držljavani bili zarobljeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!