Otvoren Diplomatski bazar: Na aukciji dres Edina Džeke i šešir pop pjevača

Vijesti 03. dec 202213:45 0 komentara
Diplomatski bazar

Najveći dobrotvorni događaj u BiH – Diplomatski zimski bazar, koji organizuju članovi diplomatske zajednice u BiH održava se danas u Sarajevu.

Na bazaru je postavljeno više od 80 štandova 40 ambasada i međunarodnih organizacija kao i brojnih izlagača iz Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija, a posjetioci uživaju u velikom izboru egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta.

U punoj Skenderiji i odrasli i djeca subotu provode na Diplomatskom zimskom bazaru, koji je i dobrotvorna manifestacija, čiji je cilj da kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu i mlade iz Bosne i Hercegovine u stanju potrebe. Bazar se održava u dvorani “Mirza Delibašić” do 17 sati.

Mnogi posjetitelji sa oduševljenjem su se zaustavili na štandu Evropske delegacije te su se ugrijali toplim napicima, a na štandu ambasade Njemačke, koja ove godine prvi put predstavlja svoje proizvode, posjetitelji kupuju praznične poklone, vrlo su popularni štandovi Norveške i Švedske ali i mnogi štandovi lokalnih kompanija i organizacija.

Nacionalne delicije i rukotvorine nude i štandovi ostalih ambasada, a ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizirala je raniji dolazak Deda Mraza u Sarajevo te je izazvala veliko oduševljenje najmlađih posjetitelja.

Pored ambasade Njemačke, novi izlagači na bazaru su i ambasade Alžira, Azerbejdžana, Australije i Jevrejske zajednice te su se pridružile zemljama kojima će danas posjetitelji bazara putovati.

Udruženje Pomozi.ba podržavalo je Diplomatski zimski bazar i tokom godina pandemije te i ove godine podršku iskazuje prihvatanjem uplata kreditnih kartica i SMS donacija –potrebno je samo posjetiti njihovu web stranicu ili sa mobilnog telefona pozvati 17040 i donirate 2 KM.

Ove godine, u dječijem programu, djeca se zabavljaju u “escape room”-u, zidu za penjanje, naučnim eksperimentima te mnogim drugim iznenađenjima u organizaciji Međunarodnih škola u Sarajevu. Inkluzivni kutak, koji organizuje udruženje Dajte nam šansu, omogućili su da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.

Posjetitelji će danas u 13 sati i 30 minuta imati priliku učestvovati u aukciji koju će voditi Udruženje Pomozi.ba, te će se moći nadmetati za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa Sedmice mode iz New York-a.

Diplomatski zimski bazar organiziran je uz veliku podršku zlatnih sponzora britanskih kompanija Adriatic Metal, ETF i Mineco, Vladi Kantona Sarajevo, Emergy i Pomozi.ba i svim drugim sponzorima i donatorima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!