“Ova Vlada KS je najgora, prošla vlada nikada ne bi donijela ovakvu mjeru”

Vijesti 24. aug 202117:33 > 18:46 2 komentara

Bivši ministar prostornog uređenja i odnedavno član SDA Faruk Kapidžić nazvao je i bivšeg ministra zdravstva Kantona Sarajevo Rusmira Mesihovića i sadašnjeg Harisa Vranića "razmaženom, bezobraznom i umišljenom djecom prijeratnih funkcionera". Faruk Kapidžić gostovao je u Danu uživo na N1.

Teške optužbe i riječi upotrebljavate. Nije ovo prvi put? Zašto?

“To što je napravio gospodin Mesihović napravio je, otprilike, i gospodin Vranić. Moj status ne može biti dovljno ružan ili negativan u odnosu na dva poteza Mesihovića i Vranića. Nije nama stanje ovakvo došlo zato što smo imali dobre političare već što smo imali loše”, naveo je Kapidžić.

“Način kako ljude privoliti da se vakcinišu je vrlo dikatorski. Najlaške je neraditi ništa,a onda udariti tu mjeru. Moglo se dva, tri mjeseca raditi konstantna kampanja, raditi od jutra do mraka”, naveo je Kapidžić o mogućnosti da se u Kantonu Sarajevo uvede mjera da uposlenici u ustanove čiji je vlasnik kanton ne mogu ući bez dokaza o tome da su primili barem jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, da su preboljeli COVID-19 ili da imaju negativan PCR test.

“Imali su dovoljno vremena da prave kampanju i u neku ruku preduprijede ovu odluku koja je znak nemoći, nerada, tako je ja vidim”, dodao je.

Govoreći o mogućnsoti da se uvede mjera da uposlenici u ustanove čiji je vlasnik kanton ne mogu ući bez dokaza o tome da su primili barem jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, da su preboljeli COVID-19 ili da imaju negativan PCR test, Kapidžić kaže da će biti nezakonita.

“Bit će igurno nezakonita jer su do sada pokazali da donose zakone koji su nezakoniti pa se obaraju. I ovo je jedna od tih. Prošla vlada nikada ne bi donijela ovakvu mjeru jer znamo da pada, pitanje je samo vremenski”, kazao je.

Vlada čiji je član bio, kaže, je radila bolje od aktuelne.

“Radili smo pola godine bez ministra zdravstva, a rezultati su bili bolji nego ovi, imali smo bolji Krizni štab. Osnovna greška ove vlade je ta što su smijenili Krizni štab, odmah su ih smakli. Prošla vlada je neuporedivo bolja. Ne kažem da je bila najbolja, a ova je sigurno najgora”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare