Ovako će izgledati dvorana za ATP turnir u Banjaluci

Vijesti 24. feb 202315:07 0 komentara

Ambiciozan projekat gradnje sportskih terena koji će prvobitno služiti za održavanje teniskog turnira ATP iz serije 250 predstavljen je u Banjaluci.

Javnosti je prikazan i video konačnog rješenja, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković napisao je na tviteru:

“Najveći sportski spektakl u Republici Srpskoj biće odigran u dvorani sa površinom od 9000 m2 i preko 5000 sjedećih mjesta, prilagođena svim sportovima kao i unutrašnjim dodatnim prostorom i sadržajima koji će biti na raspolaganju rekreativnim i profesionalnim sportistima.”

Teniski savez Republike Srpske je investitor. Faza privođenja konačnoj namjeni kažu iz Gradske uparve biće nakon održavanja međunarodnog teniskog spektakla u aprilu, a predviđeno je zatvaranje dvorane, pa i mogućnost pokretnog krova, kaže Stanivuković:

“U ovoj fazi gradnje imamo sve što je potrebno, od privremene građevinske dozvole koja se uklapa u prostorno planske dokumente. Sve ide u skaldu sa dozvolama. Sve ćemo dostaviti. Sve imamo. Svaki grumen zemlje koji je postavljen je papirološki pokriven.

Trudimo se da papir dobijemo bar dan prije, ili makar kad je viljuška zagrebala. Sad kad bi došla SIPA, sve imamo, sve ću vam pokazati…”

Prvi reket svijeta Novak Đoković najavio je da dolazi u Banjaluku da igra ATP turnir u aprilu, a uz njega i neka zvučna imena iz bijelog sporta, posebno zanimljiva imena iz regije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!