Ovako trenutno izgleda sala u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta FBiH (VIDEO)

Vijesti 22. nov 202318:08 0 komentara
N1

I britanski parlament je odgađao sjednice zbog prokišnjavanja - nije da se samo kod nas događa. Kod nas je odgođena sjednica u Parlamentu FBiH, prokišnjava u sali u kojoj se održavaju sjednice, a problem traje godinama.

Ovako izgleda sala u kojoj se održavaju sjednice Parlameta FBIH: Kante, voda koja kapa sa plafona, skinuta državna obilježja, kamere, isključena oprema…

N1

Sala u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta FBiH nalazi se ispod nivoa Miljacke, problem sa prokišnjavanjem nije od jučer, on traje godinama, no uz pogoršanje vremenskih prilika situaija se pogoršala.

Zbog toga je i otkazana sjednica Zastupničkog doma parlamenta FBiH.

“Prošle sedmice je izašla Uprava za inspekcijske poslove FBiH i konstatovala sve ovo što je bilo ustvari u manjem obimu nego što je sad, konstatovano je da postoji opasnost, konstatovano je u kakvom je stanju ovaj dio sale i mi smo dobili rješenje, dakle ono je jučer stiglo da mi to treba da saniramo i dato nam je i uputstvo. I još da kažem da je zgrada proglašena kao istorijski spomenik, da to moramo raditi u saradnji sa nadležnim zavodom tako da je sad samo pitanje smijemo li mi i možemo li mi to da radimo obzirom na vlasništvo zgrade”, navela nam je Mirjana Marinković Lepić, predsjedavajuća Predstavničkog doma PFBiH.

Odgođena sjednica trebala je biti nastavak sjednice prekinute u julu, a do tada su brojni zakoni na čekanju . Na njih nije uticalo neslaganje unutar Vlade, već rupa na krovu.

Zgrada je u vlasništvu Grada Sarajeva , uknjižena je na grad u septembru prošle godine. Iz Parlamenta su kazali kako će im se obratiti za sanaciju te i da su spremni odvojiti određena sredstva. Do tada sjednice u ovoj sali je nemoguće održavati.

Više u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!