“Ovo je mala maca šta vas čeka, žalit ćete za Čovićem, on je branio Bošnjake”

Vijesti 01. feb 202212:57 18 komentara
Screenshot

Predsjednik HSS-a Mario Karamatić u emisiji na OBN-u sinoć je kazao da će se "jednog dana žaliti zbog predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, kad on ne bude više tu da brani i bošnjački narod i sarajevsku politiku."

“Niste svjesni šta mi radimo ovoj zemlji. Ovo je mala maca i oličje funkcionalnosti koje je trenutno u BiH. Niste svjesni šta nas čeka nakon idućih izbora”, poručio je.

“Suze ćete gorke roniti”

Istaknuo je da 19. februara zasjeda HNS, te da će donijet odluke kakve će donijeti.

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović i Damir Mašić, šef Kluba zastupnika SDP-a u PD Federalnog parlamenta su ga prekinuli, rekavši da prijeti državnim udarom.

“Najavljujem da ćemo donijeti odluke kakve god mi hoćemo i da vi tu ne možete ništa i one će biti obavezujuće za sve hrvatske dužnosnike”, rekao je Karmatić.

Dunović je na to odgovorio da blokiraju Federaciju BiH.

“Kakva Federacija. Federacija je mala maca šta vas čeka. Žalit ćete vi za Draganom Čovićem. Suze ćete gorke roniti. Biće vam žao za Draganom. Najbolje što se može dogoditi za tu vašu građansku BiH je ponovni izbor Čovića. To bi primirilo tenzije na četiri godine”, poručio je Karamatić.

Karamatić: Komšića ne doživljavamo

Dunović ga je upitao da li je za provođenje presuda po apelaciji Željka Komšića.

“Nikad čuo za tu apelaciju. A i njega ne doživljavamo kao neku relevantnost”, rekao je Karamatić.

Dunović mu je odgovorio da je porazno da neko ko se bavi politikom nije čuo za to, a rekao je da je za provođenje svih presuda Ustavnog suda BiH.

“To su ti razlozi zbog kojih mi ne učestvujemo u pregovorima, jer predstavnici HSS kažu mrtvi hladni da nisu čuli za presudu”, naveo je Dunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare