Ovo je raspored vožnje javnog prevoza u noćnim satima u Sarajevu, građani će ga koristiti besplatno

Vijesti 03. jan 202419:04 0 komentara
N1

Operateri javnog gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo, GRAS i "Centrotrans", objavili su redove vožnji, nakon što je Vlada Kantona Sarajevo usvojila odluku o uspostavljanju javnog prevoza u noćnim satima, po kojim će se noćni prevoz odvijati od ponoći do pet sati ujutro.

U tom periodu saobraćat će tramvaj na relaciji od Ilidže do Baščaršije, trolejbus od Dobrinje do Jezera i autobus iz centra do Vogošće.

KJKP GRAS obavijestio je korisnike da će tramvajski saobraćaj biti realizovan na svakih pola sata, a trolejbuski na svakih 45 minuta.

Noćni prevoz u tramvajskom saobraćaju svakodnevno će se obavljati sa tri vozila u saobraćaju na liniji broj tri Baščaršija – Ilidža u vremenu od 00.:00 do 05.00 sati, sa intervalom nailaska vozila od 30 minuta.

Prevoz sa Baščaršije u noćnim satima odvijet će se od 23.45 do 05.10 sati – sa Ilidže prvi polazak je u 00.00, a završni u 05.00 sati.

Trolejbuski saobraćaj na liniji broj 107 Jezero – Dobrinja radit će svakodnevno s dva vozila u vremenu od 00.00 do 05.00 sati, sa intervalom nailaska vozila od 45 minuta.

Trolejbuski saobraćaj u noćnim satima odvijat će se sa polascima iz Dobrinje od 00:00 do 04.40 sati, te sa Jezera prva noćna vožnja je od 00.00 sata, a završna u 04.40 sati.

Iz kompanije “Centrotrans” su objavili da će autobusi na noćnoj liniji Baščaršija – Vogošća saobraćati svakih pola sata od 23.30 do 05.30 sati u oba pravca. Naveli su da autobusi polaze sa terminala na Baščaršiji koji je i krajnja dolazna stanica u povratku.

Građani noćni prevoz mogu koristiti besplatno jer Ministarstvo saobraćaja KS finansira te usluge, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!