Ovo su novi zastupnici u KS i njihove poruke o formiranju vlasti (FOTO)

F.Z./N1

Konstitutivna sjednica Skupštine KS završena je, a trebala bi biti nastavljena u narednih desetak dana kada bi trebali biti imenovani poslanici, koji će doći na mjesta onih koji su odustali od mandata.

U galeriji ispod su oni koji su danas preuzeli mandat i položili zakletvu.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Nakon sjednice medijima su se obratili predstavnici stranaka.

Irfan Čengić iz SDP-a je poručio da će formiranje vlasti na višim nivoima uticati na skupštinski većinu u Kantonu, te da se očekuje stav Stranke za BiH.

Mahir Dević iz SDA-a je poručio da nas očekuje nestabilan period i na kantonalnom, ali i federalnom nivou, te da očekuje da KS poslednji formira vlast.

“Kako da funkcionise vlast sa osam stranaka”, zapitao je Dević.

Dević: Biće ovo nestabilna koalicija; Okerić: Koalicija će biti još jača

Elmedin Okerić iz NIP-a je poručio da Dević nije adresa koja može cijeniti to, potcrtao je sa je NIP osvojio najviše glasova u Skupštini KS.

“Pozicija premijera po izbornom rezultatu pripada NIP-u, ali mi nećemo nikoga ucjenjivati”, rekao je Okerić.

Vildana Bešlija iz Naše stranke kaže zna se šta se pokušava na nivou FBIH, dodala je da očekuje da će Edin Forto obnašati neku poziciju i da je”sve otvoreno”. Forto se odrekao mandata u KS, pledira na neku od pozicija u Vladi KS, a nije isključen ni nivo FBiH. SBIH vaga, SDA ili Trojka, kažu zanima ih program, a ne stranka. U NIP-u poručuju pripada im pozicija premijera, ali neće nikoga ucjenjivati. Iz SDA najavljuju nestabilan period, ali od formiranja vlasti ne odustaju.

Poslanik SBIH-a Muamer Bandić nije direktno rekao za šta su više zainteresovani. Kaže neće gledati da li ie SDA ili Trojka, već kakav im je program.

Jedini koji su rekli da će po svemu sudeći u opoziciju su iz DF-a. Albin Zuhrić pojašnjava da nisu zainteresovani za saradnju sa SDA, ali ni NIP-om, te da su preostalim strankama ponudili formiranje vlasti bez njih.

O sastavu novog saziva više čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!