Ovo su prognoze i želje Sarajlija pred susret Hrvatska – Argentina (VIDEO)

Vijesti 13. dec 202215:16 4 komentara
N1

Bliži se utakmica polufinala Svjetskog prvenstva. Hrvatska igra protiv Argentine, a nižu se prognoze i analize. Sarajlije i Sarajke sa kojima smo razgovarali podržavaju reprezentaciju Hrvatske i očekuju tešku utakmicu uz prolaz Vatrenih.

”Hrvatska pobjeđuje! Pa bit će produžeci pa penali, pa će Hrvati dobiti na penale”, prognozira jedna Sarajka, a njena drugarica ima drugačije mišljenje: ”Ja sam više za Argentinu, bit će 2:1”.

Česta prognoza Sarajlija je da će jedan individualni potez odlučiti pobjednika. Mnogi također smatraju da će Hrvatska proći kao i protiv Japana i Brazila: ”Želje su jedne, mogućnosti drugo. Želja mi je da pobijedi Hrvatska, ali neka pobijedi ko bude bolji. Rezultat… Hrvatska na penale dobija”.

Jedan od mlađih Sarajlija je siguran: ”Hrvatska će sigurno dobiti, imaju najboljeg igrača i najbolju ekipu”.

S druge strane ima i onih koji su sigurni da će Messi odigrati ključnu ulogu i odlučiti pobjednika: ”Hrvatska je dobra ekipa pokazali su se jako dobro kao i prošlo Svjetsko prvenstvo, ali mislim da će dobiti Argentina. Bit će 2:1 za njih”.

2:1 također prognozira još jedan od naših sagovornika, ali ne za Argentinu: ”Hrvatska prolazi nadam se, navijamo za komšije. 2:1 za Hrvate u regularnom dijelu”.

Utakmica počinje u 20h, a bit će odigrana na stadionu Lusail Iconic, na kojem će se održati i finale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare