“Ozbiljna zabrinutost – slao bi hrvatske trupe u BiH, a negira genocid”

Vijesti 16. sep 202220:10 6 komentara
Zoran Milanović (N1/Ivan Hrstić)

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, izrazila je večeras "ozbiljnu zabrinutost" zbog namjere predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da pošalje hrvatske trupe u BiH, kao dio misije Althea EUFOR/NATO.

Turković je na zvaničnom Twitter nalogu podsjetila kako je Milanović negator genocida u Srebrenici.

“Ozbiljna zabrinutost zbog namjere predsjednika Hrvatske da pošalje hrvatske trupe u Bosnu i Hercegovinu, kao dio misije Althea EUFOR/NATO, dok istovremeno negira genocid počinjen u Srebrenici”, napisala je bh. šefica diplomatije i u tvitu podijelila demarš koji je MVP BiH, nekoliko dana ranije, poslao hrvatskoj ambasadi zbog Milanovićevog negiranja genocida tokom ručka na samitu Brdo-Brijuni 12. septembra.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Splitu kazao da se njegovoj zemlji “priječi da bude prisutna, makar na stožernoj razini, u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini”.

On je dodao kako će se “to promijeniti i tome se nitko u NATO-u neće suprotstaviti i bolje je da se ne suprotstavljaju jer naše namjere nikad nisu bile gramzive, predatorske, nego obrambene i humane.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare