Pad helikoptera OS BiH nije bio u sklopu vježbe “Brzi odgovor”

Vijesti 28. aug 202417:13 0 komentara
Anadolija

EUFOR je danas saopštio da se nesreća u kojoj je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pao u Jablaničko jezero nije dogodila u sklopu vježbe "Brzi odgovor" već tokom terenske vježbe Oružanih snaga i Službe civilne zaštite opštine Konjic.

Iz EUFOR-a su na medijske navode da je helikopter pao u okviru ove vježbe naveli da vojnici i oprema Oružanih snaga BiH nisu uključeni u ovogodišnju vježbu “Brzi odgovor”.

Izrazili su žaljenje zbog nesreće, naglasivši da im je drago da je četvoročlana posada preživjela nesreću. “Povrijeđenima želimo brz oporavak”, navodi se u saopštenju.

Helikoper Oružanih snaga BiH tipa “UH-1H” iz sastava Brigade vazdušnih snaga i protivvazušne odbrane pao je danas u Jablaničko jezero, a četvoročlana posada nije životno ugrožena, saopšteno je ranije iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Četvoročlana posada, koji su činili pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalista službe traganja i spasavanja, nije životno ugrožena.

Helikopter, koji je pao u 11:00 sati, bio je angažovan na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Opštine Konjic, koja je trebala biti održana sutra.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!