Patrijarh “blagoslovio” Vučića pred odlazak u New York: U besjedi koristio neistinite tvrdnje o proglašenju “sprskog naroda krivcem za genocid”

Vijesti 20. maj 202410:46 0 komentara
predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

U Hramu Svetog Save u Beogradu danas je održana molitva pred, kako je saopšteno, odlazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u New York gdje će Generalna skupština UN razmatrati UN-ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Molitvi su prisustvovali i zvaničnici iz Republike Srpske - predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer RS Radovan Višković te ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Molitvu je predvodio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije koji je, kako su naveli, dao blagoslov Vučiću, poželio mu sreću i u besjedi koristio neistinite tvrdnje o rezoluciji, kazavši kako “dižu glas protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida”.

predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Molitva je održana rano jutros.

Ovakva tvrdnja ne navodi se u UN-ovoj rezoluciji o genocidu u Srebrenici jer se nigdje ne spominje ni kolektivna odgovornost niti Srbija. Rezoluciju o genocidu u Srebrenici možete pročitati ovdje, a o njenom sadržaju govorio je i američki ambasador Michael Murphy u Pressingu koji je naveo kako svi oni koji tvrde da se nešto tako navodi u rezoluciji – laže.

predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

“Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svjedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi”, rekao je patrijarh, između ostalog, u besjedi, prenosi RTRS.

Podsjetimo, državni vrh Srbije i Republike Srpske vodio je sedmica kampanju protiv UN-ove rezolucije o genocidu u Srebrenici, što su mnogi nazvali sramnim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!