Patrijarh Porfirije služi svetu arhijerejsku liturgiju u Banjaluci

Vijesti 09. jan 202410:19 0 komentara
N1

Patrijarh srpske pravoslavne crkve Porfirije služio je svetu arhijeresku litrurgiju povodom Svetog Stefana u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Litrurgiji prisustvuje i veliki broj vjernika ali i političara.

Liturgiji su prisustvovali i predsjednik RS Milorad Dodik, ministar privrede i preduzetništva RS Vojin Mitrović, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za naučnotehnološki razvoj i visko obrazovanje Željko Budimir, delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać, ministar odbrane Srbije Miloš Vukčević gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, te lider PDP-a Branislav Borenović.

Nakon liturgije u 12 sati očekuje se i dodjela odlikovanja RS zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama, a koje dodjeljuje predsjednik RS Milorad Dodik a sve povodom obilježavanja 9. januara kojeg je Ustavni sud BiH proglasio više puta neustavnim.

N1

Podsjećamo, prošle godine, najvišim ordenom, orden RS na ogrlici odlikovan je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Početak svečanog defilea očekuje se u 17 sati a ove godine organizatori najavljuju svjevrstan svjetlosni spektakl, dron show i animacije, koncerti, predstave ali i sinhronizovani vatromet u gradovima RS i Beogradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!