PDP: Ispitati optužbe da je član narko kartela, Turčin, imenovan za počasnog konzula BiH u Panami

Vijesti 13. maj 202411:06 1 komentar
N1

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, komentirao je slučaj turskog državljanina Fatiha Kola kojeg je Predsjedništvo BiH, u oktobru prošle godine, jednoglasno imenovalo za počasnog bh. konzula u Panami, a koji je optužen za pranje novca.

“Navodi da je član poznatog narko kartela, turski državljanin Fatih Kol, koji je optužen za pranje novca stečenog preprodajom kokaina, zapravo počasni konzul BiH u Panami, imenovan na prijedlog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, a na lobiranje ministra Staše Košarca, oboje kadrova SNSD, predstavlja još jedan nezamisliv skandal u režiji ove vlasti, rekao je ovo predsjednik PDP”, Branislav Borenović.

Dodao je da se postavlja pitanje otkud povezanost nosioca najviših funkcija u zemlji sa osobom takve biografije.

“Na ovo saznanje nadležne institucije trebaju odmah reagovati, jer javnost traži odgovore. Pozivam Tužilaštvo BiH da detaljno obavijesti javnost o ovim navodima. O njima mora da se izjasni i član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, na čiji prijedlog je počasni konzul, perač novca, imenovan. A ukoliko se i djelić svih ovih navoda ispostavi istinitim, vrijeme je da skandal ministar Košarac, koji je odavno izgubio svaki moralni kredibilitet da obavlja bilo kakvu poziciju, bude razriješen ili podnese ostavku”, zaključuje Borenović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare