PDP o potpisanom planu vladajućih: 18 članova nema nikakve veze sa imovinom

Vijesti 24. apr 202317:15 0 komentara
N1

Iako je plan o državnoj imovini koji su danas potpisali lideri stranaka vladajuće koalicije u RS ozbiljno razmatrao i PDP, zaključeno je da je za tu stranku neprihvatljiv. Ipak iz ove stranke stiže pohvala na račun vladajućih što se tema dovodi u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

“Narodna skupština je mjesto na kom se razgovara o najvažnijim pitanjima za Republiku Srpsku. Rekao bih na početku da je ponuđeni dokument ozbiljno razmatran na organima PDP. Mi smo zaista pitanje imovine definisali kao jedno od najvažnijih. Zbog toga su naši pravni i politički timovi detaljno razmatrali izjavu”, rekao je Nenad Vuković, zamjenik predsjendika stranke.

Dodik: NSRS će pozvati sudiju Ustavnog suda iz RS da podnese ostavku

“18 članova nema nikakve veze sa imovinom. Ta tri člana gdje možemo reći da imaju veze sa pitanjem imovine, morali bi biti prepravljeni da bi bili prihvatljivi”, rekao je on, zamjerajući predlagaču zbog sadržaja člana osam u kojem se Srbija i Hrvatska izjednačavaju.

Uz to u PDP zamjeraju i pozivanje na Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture Bosne i Hercegovine i negativnim uticajima po Republiku Srpsku u kojima se PDP i SDS optužuju za izjavu.

“Sad se nama kaže da smo mi dobronamjerno pozvani da potpišemo izjavu u kojoj se spominje informacija po kojoj smo mi navodno izdajnici”, dodao je Vuković.

Na sjednici NSRS u srijedu PDP će učestvovati u raspravi, ali zavisno od toga u kojoj mjeri će biti tretirano pitanje imovine zavisiće način glasanja poslanika te stranke.

“Posebno želim da osudim ratnohučkačke izjave i militantni govor koji čujemo sa svih strana”, rekao je on i odbacio kvalifikacije o PDP kao izdajničkoj stranci.

“To je jedan narativ koji se plasira već nekih 15-ak godina”, zaključio je dodajući da je očigledno to mantra na kojoj će se insistirati i na ovom pitanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!