PDP podržao Trivić za predsjednicu RS, podrška kandidatu SDS-a za Predsjedništvo

Vijesti 14. maj 202216:21
Jelena Trivić (PDP)

Glavni odbor Partije demokratskog progresa potvrdio je danas kandidaturu Jelene Trivić za predsjednicu entiteta Republika Srpska na predstojećim opštim izborima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao novinarima da je Glavni odbor utvrdio i potvrdio nosioce lista za sve izborne jedinice u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, osim Izborne jedinice broj dva.

“Donijeli smo danas odluku da ćemo podržati i kandidata za člana Predsjedništva koji će doći iz naše bratske opozicione stranke, Srpske demokratske stranke, u skladu sa dogovorom koji smo imali među ključnim opozicionim strankama”, rekao je Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da je Glavni odbor usvojio “Program obnove” prema kojem je cilj ove stranke da “prosječna plata u Republici Srpskoj bude 1.000 evra, prosječna penzija 500 evra, a zaposlenost iznosi 330.000 ljudi”.

“RS unutar BiH vidimo na evropskom putu. U ekonomskom i političkom smislu Republiku Srpsku vidimo pridruženu i uključenu u inicijativu Otvoreni Balkan”, rekla je Trivić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li se svi iz SDS-a slažu sa njenom kandidaturom na predstojećim izborima, Trivić je rekla da nije stekla utisak da ima bilo kakvih problema sa tom strankom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare