PDV u BiH jednak za luksuzne automobile vlasti i litru mlijeka koje mnogima postaje luksuz (VIDEO)

Vijesti 13. sep 202320:27 0 komentara
Anadolija

Dok u Hrvatskoj vlada pregovara sa trgovinskim lancima o vraćanju cijena određenih osnovnih proizvoda na nivo prije uvođenja eura, a Srbija bruji o parizeru iz sendviča Aleksandra Vučića sačinjenog i od drugih proizvoda koje će susjedi kupovati po nižim cijenama, vlastodršci u BiH se mogu pohvaliti samo ubiranjem sve većih prihoda od PDV-a koji je jednak i za luksuzni automobil u njihovom voznom parku i litru mlijeka koje u prosječnim domaćinstvima postaje luksuz.

Rast cijena koje su za osnovne namirnice veće nego u susjednim ili u zemljama Zapadne Evrope primoravaju članove porodice da se odriču svega da bi imali šta jesti.

“Mi dolazimo sada do apsurdnog podatka da prosječnoj četveročlanoj obitelji treba samo za hranu oko 1.500 KM, ako ćemo poštivati neke osnovne norme i standarde. Plašim se zime, plašim se dodatnih troškova, cijene nekontrolirano rastu i kada se sada mjere poduzmu treba nekoliko mjeseci da i godina da se vide efekti tih mjera”, rekao je Marin Bago, predsjednik Udruženje za zaštitu potrošača Futura.

Opširnije u prilogu Sanele Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!