Peach pričao o poginulim vojnicima VB, Dodik – žaliti i Srbe ubijene od NATO-a

Vijesti 14. dec 202118:09 > 18:12 18 komentara
Milorad Dodik
Milorad Dodik (N1)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik nakon sastanka sa britanskim izaslanikom sir Stuartom Peachom kazao je kako mu je poručio da je državi potreban unutrašnji dijalog. Dodao je kako je Peachu govorio o srpskim civilima nastradalim tokom bombardovanja NATO-a.

Dodik je naveo kako je izaslanik britanske vlade upoznao tročlano Predsjedništvo sa njegovom misijom…

“I da nas ohrabri na dijalog. Ne misilm da je BiH potreba izaslanik. Potreba nam je unutrašnji dijalog i da nema nikakvih tabu tema. Da stavimo sve tačke na dnevni red i da postignemo politički dogovor”, istakao je.

Vezane vijesti

Sir Peach je tokom razgovora izrazio žaljenje zbog smrti “56 ili 59” britanskih vojnika poginulih u Bosni i Hercegovini, otkrio je Dodik, a on mu je rekao da je stradalo mnogo Srba civila od bombardovanja NATO-a .

“I za njima treba jednako žaliti. U BiH nema rata i histerija koja se pravi je potpuno nepotrebna. RS se ponaša u skladu sa Ustavom i neće ići mimo Ustava”, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

Na kraju je dodao kak oje Republika Srpska “faktor i strana” koju treba biti poštovati u Bosni i Hercegovini i da drugačije ne može ako se “želi ići dalje”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare