Pećanac: I ministri bi trebali ići na ljekarske preglede, koliko ‘lupaju’

Vijesti 20. feb 202408:31 0 komentara
N1

Bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac osvrnuo se na izjavu resornog ministra iz Tuzlanskog kantona da se odustalo od ljekarskih pregleda jer ih veliki broj policajaca nije prošao.

„Slušam ovog ministra iz Tuzle, prvo što mi je palo na pamet je da ministri trebaju ići na ljekarske preglede. Toliko lupaju i pričaju neke stvari. Šta je on doktor? Nije trebao to prešutjeti, ali nije on doktor. Policija će opet ići na ljekarske preglede. On je sebi uzeo za pravo da procijeni čitavu policiju. I zato bi ljekarsko trebalo od njega početi. Pitanje je da li bi koji ministar ostao na funkciji kad bi prava ljekarska komisija bila neutralna“, poručio je Pećanac u emisiji Plenum na FTV.

Naglasio je i da ‘smo mi napravili takav ambijent gdje smo do savršenstva doveli kolektivnu odgovornost, a gubi se individualna’.

„Možemo mi sad nabrajati ko je kriv, međutim, kada dođete do imena i prezimena – tu je vrlo teško naći ko je odgovoran. Napravili smo sistem da su svi krivi, a niko nije kriv. Da počinilac ima više prava nego žrtva krivičnih djela. Nisu loši ni zakoni koje imamo, trebamo hrabre ljude koji će ih implementirati“, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!