Pećanin: Sebija je od KCUS-a napravila SAO Klinički centar

Vijesti 24. mar 202121:54 > 22:06 2 komentara
N1

Senad Pećanin, advokat i jedan od potpisnika krivične prijave protiv najviših funkcionera zbog ugrožavanja zdravlja stanovništva, u Pressingu je govorio o predmetu "Respiratori".

Komentarisao je činjenicu da je danas na Sudu BiH direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović u svojstvu svjedoka rekla da se ne sjeća da li je o navaci respiratora razgovarala sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, ali da se sjeća da je o toj temi razgovarala sa frizerkom i komšijama.

“Predominantna karakteristika najvećih moćnika jeste cinizam. Zamislite sa kakvim cinizmom odgovara kad kaže da jeste sa frizerkom a nije sa premijerom, Svjedoci smo već godinama da je ona od Kliničkog centra napravila SAO Klinički centar (Sebijina autonomna oblast Klinički centar). Uživa u prepucavanju i onemogućuje kantonu zakonsku ulogu upravljanja Kliničkim centrom”, kazao je.

Osvrnuo se i na činjenicu da Vlada FBiH ni na jednoj sjednici od 22.12.2020. nije razmatrala nabavku vakcina.

“Na sjednicama 21. januara, 28. januara i 25. februara Vlada je usvajala i primala na znanje izvještaje o epidemiološkoj situaciji. Za to vrijeme vakcinacija u Srbiji i Hrvatskoj je naveliko u toku”, istakao je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare